Foto’s Reanimatie-estafette 2014

Van: Taskforce QRS, 18 september 2014 
Mini-interviews/-video’s deel 3
Taskforce QRS wordt bemand door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij organiseren in samenwerking met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg de jaarlijkse reanimatie-estafette op een van de scholen in het voortgezet onderwijs in Limburg.Tot aan de reanimatie-estafette in Venlo worden met regelmaat mini-interviews/-video’s op de social media geplaatst over uiteenlopende onderwerpen betreffende reanimatie. Ditmaal een interview met een instructeur van de Taskforce QRS Janine Janssen.
Lees verder >>

Van: Taskforce QRS, 13 september 2014 
Mini-interviews/-video’s deel 2
Taskforce QRS wordt bemand door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij organiseren in samenwerking met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg de jaarlijkse reanimatie-estafette op een van de scholen in het voortgezet onderwijs in Limburg.Tot aan de reanimatie-estafette in Venlo worden met regelmaat mini-interviews/-video’s op de social media geplaatst over uiteenlopende onderwerpen betreffende reanimatie. Ditmaal een interview met een instructeur van de Taskforce QRS Janieke Geerling.
Lees verder >>

Van: Omroep Venlo, 9 september 2014 
Reanimatie-estafette in Het Nieuws Omroep Venlo
Joshua Lamers
Zie voor de uitzending >>

Van: Omroep Venlo, 9 september 2014
Estafette Valuascollege vraagt aandacht voor reanimatieeanimatie
image001 (2)
Met een reanimatie-estafette op het Valuascollege wordt volgende week vrijdag aandacht gevraagd voor het belang van reanimatietraining.
Op die dag gaan leerlingen van verschillende scholen samen met professionals uit het werkveld tien uur lang reanimeren. Het doel van het evenement is het werven van vrijwilligers.
Lees verder >>

Uit: GEZIEN PARKSTAD, 7 september 2014
Reanimatie, snelle hulp kan levens redden
GEZIEN Brunssum Onderbanken 07-09-2014
De Stichting Reanimatie-estafette Limburg uit Brunssum houdt ieder jaar op een wisselende locatie in Limburg een reanimatie-estafette.
Lees verder >>

Van: Bibliotheek Venlo, 5 september 2014
De verrassing van de dag.
flashmob
Een flashmob door leerlingen van het Valuascollege om aandacht te vragen voor reanimatie en de reanimatie-marathon 19 september.
Lees verder >>

Uit: GEZIEN VENLO DIGITAAL, 5 september 2014
Reanimatie-estafette 2014
GEZIEN Venlo
Wekelijks krijgen 300 Nederlanders te maken krijgen met een acute hartstilstand. Dat kan overal gebeuren. Op straat, op het sportveld of tijdens het boodschappen doen, maar in 80% van de gevallen gebeurt het thuis. Door snelle hulp van omstanders of buurtgenoten, die kunnen reanimeren, stijgt de kans op overleven, waardoor minder mensen onnodig overlijden. Professionele hulpverleners arriveren namelijk vaak later bij het slachtoffer.
Lees verder >>

Van: Gemeente Venlo, d.d. 15 augustus 2014
Reanimatie-estafette zet reanimeren in de spotlight
image002
Op 19 september vindt op het Valuascollege voor de negende keer de Reanimatie-estafette plaats. Op de Reanimatie-estafette gaan leerlingen van scholen uit het voortgezet onderwijs uit Limburg, Brabant, België, Duitsland en Luxemburg samen met studenten, burgers, bestuurders, professionals zoals artsen, verpleegkundigen, politie en brandweer tien uur lang reanimeren op oefenpoppen.
Lees verder >>

Van: Taskforce QRS, 15 augustus 2014
Mini-interviews/-video’s deel 1
Taskforce QRS wordt bemand door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij organiseren in samenwerking met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg de jaarlijkse reanimatie-estafette op een van de scholen in het voortgezet onderwijs in Limburg.Tot aan de reanimatie-estafette in Venlo worden met regelmaat mini-interviews/-video’s op de social media geplaatst over uiteenlopende onderwerpen betreffende reanimatie.Ditmaal een interview met een instructeur van de Taskforce QRS

image008
Tisainy Hans, geneeskunde student jaar 3
Lees verder >>

Van: EMuRgency, 14 augustus 2014
Final Event Happening van het Interreg Project EMuRgency
IMG_985747966815886
Op 30 augustus 2014 (13-17u) organiseert het Ziekenhuis-Oost-Limburg de “Final Event Happening” van het Interreg Project EMuRgency onder de naam Saving Lives Through Technology.
Het Project EMuRgency bestudeerde de voorbije jaren talrijke technologische innovaties voor ondersteuning en training bij reanimatie in de Euregio Rhine-Meuse.
Het thema van deze happening is volledig toegespitst op de recente technologische ontwikkelingen bij urgenties en rampsituaties. Tijdens deze happening zult u ondergedompeld worden in een wereld van de toekomst waar technologische innovaties gedemonstreerd worden, keynote sprekers aan het woord komen, en bedrijven hun meest recente ontwikkelingen voorstellen.
Lees verder >>

Van: L1, maandag 11 augustus 2014
Cardioloog Gorgels: ‘Na reanimatie kans op gezond leven’
 image005
Mensen die na een succesvolle reanimatie het ziekenhuis verlaten, hebben vaak kans op een kwalitatief goed en gezond leven.
Dat stelt cardioloog Ton Gorgels uit Maastricht.

Van: Stichting Reanimatie-estafette Limburg, 1 augustus 2014
Lobbyen op RaboRonde te Heerlen voor handtekeningen petitie reanimatieonderwijs
image004
Leden van het bestuur en Raad van Toezicht van de Stichting Reanimatie-estafette Limburg en Taskforce QRS lobbyde gedurende de RaboRonde te Heerlen bij renners, (winkelend) publiek en politieke afgevaardigden om een handtekening te zetten onder de petitie om reanimatieonderwijs op te nemen in het lesprogramma op een school voor voortgezet onderwijs. Ruim 200 handtekeningen werden opgehaald en de organisatie kon terugzien op een zeer geslaagde middag!
Zie verder>>

Van: Met het oog op Venlo van 24 juni 2014
Reanimatie-estafette
 Met het oog op Venlo van 24 juni 2014

Van: AD (website), d.d. 6 juni 2014. Bron: ANP
Scholieren verbreken wereldrecord reanimeren
Het wereldrecord reanimeren en defibrilleren is vanmiddag verbroken. Maar liefst 3242 middelbare scholieren hebben meegewerkt aan de recordpoging die in het Gelredome in Arnhem werd gehouden.
 image001 (1)
 Lees verder >>

Van: Stichting Reanimatie-estafette Limburg
Datum: 2 juni 2014
PERSBERICHT
Scholen uit Limburg doen mee aan GUINNESS WORLD RECORDS poging reanimeren en defibrilleren.
Op vrijdag 6 juni gaan meer dan 3.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit het hele land naar het Gelredome in Arnhem om de GUINNESS WORLD RECORDS titel reanimeren en defibrilleren te verkrijgen. Synchroon op de beat van muziek zullen zij dertig minuten lang reanimeren en defibrilleren op maar liefst 750 reanimatiepoppen. Meer dan de helft van de leerlingen, opgeleid door studenten van de Universiteit Maastricht (Taskforce QRS), komen uit Limburg.
1750 leerlingen van drie Limburgse middelbare scholen, Stella Maris College (Meerssen), Sint Jan (Hoensbroek) en het Valuascollege (Venlo) vertrekken met bussen naar Arnhem om hieraan mee te doen. Met deze poging roept de Hartstichting en de Stichting Reanimatie-estafette Limburg Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen. Ook zullen deze leerlingen deelnemen aan de 9e Reanimatie-estafette Limburg die op 19 september zal worden gehouden in het Valuascollege te Venlo.
De GUINNESS WORLD RECORDS poging.
De leerlingen verkrijgen de GUINNESS WORLD RECORDS titel wanneer zij minimaal 30 minuten lang met meer dan 2.109 scholieren (het huidige record) tegelijkertijd reanimeren en defibrilleren. Een scheidsrechter houdt de wereldrecordpoging nauwlettend in de gaten.
Exclusieve optredens en warming-up.
Voordat de leerlingen starten met synchroon reanimeren en defibrilleren vinden er optredens plaats van artiesten als Sharon Doorson, en DJ’s Kill The Buzz en Sandro Silva. Opvallend is dat de DJ’s uitsluitend muziek draaien met een beat die wat snelheid betreft vergelijkbaar is met het hartritme. Na de warming-up van topturner Yuri van Gelder (die speciaal hiervoor uit Portugal terugkomt) klinkt het officiële startsein van de GUINNESS WORLD RECORDS poging tussen 12.00 en 14.00 uur.
EINDE PERSBERICHT

Van: Het Heartbeats team Hartstichting
Wereldrecordpoging reanimeren en defibrilleren op 6 juni 2014
Op vrijdag 6 juni wil de Hartstichting samen met middelbare scholieren het wereldrecord reanimeren en defibrilleren verbreken. Met deze recordpoging vragen we aandacht voor het belang van reanimatie en voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen.
Met vriendelijke groet,
Het Heartbeats team
Hartstichting
recordpoging@hartstichting.nl